+38 (03849) 3-27-02

+38 (03849) 5-18-15

slide

Директор Київського міського центру серця Борис Тодуров відвідав фабрику «Каммед»

Директор Київського міського центру серця Борис Тодуров відвідав фабрику «Каммед»

18.10.2016

 Директор Киевского городского центра сердца Борис Тодуров посетил фабрику «Каммед»

Науково-виробнича організація «Каммед» це унікальний майданчик, де зустрічаються прогресивні ідеї хірургів-практиків і досвід інженерів в галузі медичного інструментарію, здатних ці ідеї реалізувати. Кожне нове, нестандартне рішення в медицині потребує щораз досконаліших інструментів для свого втілення. Лише безпосередня співпраця медика-новатора й інженера, здатного з півслова зрозуміти специфіку майбутнього виробу, рухають медицину вперед.

Одним із кращих в Україні спеціалістів, що ніколи не зупиняється на досягнутому, є Борис Михайлович Тодуров – лікар-кардіохірург, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, директор Київського міського центру серця.

Борис Михайлович першим в Україні здійснив успішну трансплантацію серця, що вивело вітчизняну кардіохірургію на якісно новий рівень.

 

Активна наукова робота, потреба у розробці новітнього інструментарію для агіографічної діагностики судин спонукали академіка Тодурова особисто відвідати фабрику «Каммед» разом із групою спеціалістів, що працюють під його керівництвом. 

 

IMGP9674.JPG

Екскурсію виробництвом для поважних гостей провів генеральний директор НВО «Каммед» Валерій Слабінський. Хірурги мали нагоду побачити увесь процес виготовлення одноразового медичного обладнання: від гранульованих полімерних матеріалів до найрізноманітніших модифікацій дренажів, зондів, катетерів та ін.

IMGP9677.JPG

Ще у 2006 р. Борис Михайлович Тодуров став ініціатором створення, а згодом директором найсучаснішого в Україні   Київського міського центру серця. Тодуров запросив працювати в цей центр найкращих професіоналів, створив унікальний колектив однодумців і вчених. Саме для потреб цього центру академік хотів би розпочати спільний з «Каммедом» проект з виготовлення найсучасніших катетерів і наборів для агіографічної діагностики коронарних судин.

 

IMGP9680.JPG

У процесі ознайомлення з виробництвом академік Тодуров дізнався про технічні тонкощі виготовлення приладів, що застосовуються у кардіології, розповів про особливості застосування катетерів з діагностичною метою.

IMGP9687.JPG

Сподіваємося, що цей візит стане початком тривалої й успішної співпраці НВО «Каммед» із Київським міським центром серця і допоможе вповні розвинути науковий потенціал як української кардіології, так і вітчизняного виробництва одноразового медичного обладнання.